Hangon, Karkkilan, Kirkkonummen, Lohjan ja Vihdin alueilla alkoi 1.9.2022 alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu.


Kokeilun aikana kaikilla alle 25-vuotiailla Hangon, Karkkilan, Kirkkonummen, Lohjan ja Vihdin asukkailla ja kuntien opiskeluterveydenhuollon asiakkailla on sukupuolesta riippumatta saatavilla kaikki ehkäisymenetelmät (kierukka, kapseli, rengas, pillerit, kondomi), joista yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa valitaan sopivin.

Tuotteen saadaksesi tarvitset käynnin ehkäisyneuvolassa tai koulu- ja opiskeluterveydenhoitajasi luona.  Erillisiä reseptin uusintoja ei alle 25-vuotiaiden tarvitse tehdä, vaan olethan yhteydessä alueesi ehkäisyneuvolaan tai koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon valmisteen saamiseksi maksuttomasti.

Kokeilu kestää 1.9.2022-31.8.2023. Kokeilu on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus- hanketta ja sen tavoitteena on kehittää sekä yhtenäistää alle 25-vuotiaille suunnattuja ehkäisypalveluja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Kokeilun jälkeen tehdään päätös hankkeen mahdollisesta vakinaistamisesta.

Kokeilu toteutetaan hankkeen määrärahojen puitteissa.

 

 

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.