Kuljetuspalvelut ikääntyneille


Kuljetuspalveluja ovat joukkoliikenteen palvelut, palveluliikenne, Kela-taksi ja sosiaalihuoltolain sekä vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut.

Vihdin palvelulinjat sekä Karkkilan Höökikyyti ovat kunnan järjestämiä joukkoliikenteen palveluja ja ne ovat kaikkien käytössä. Lisätietoja aikatauluista ja palvelulinjojen reiteistä saat oheisista linkeistä.

Höökikyyti Karkkilan kaupunki

Vihdin palvelulinja (Aikataulut – Uudenmaan Joukkoliikenne)

Terveydenhuollon matkat


Kun tarvitset taksikyytiä terveydenhuollon palveluihin terveyskeskukseen, laboratorioon, sairaalaan etkä pysty käyttämään julkisia kulkuneuvoja, voit tilata Kela-taksin Kelan palvelunumerosta.

· Suomen Lähilogistiikka Oy 0800 05 150 (ruotsinkielinen tilausnumero: 0800 05 151) · Taksi Helsinki Oy, 0800 414 600 (ruotsinkielinen tilausnumero: 0800 414 601)

Lisätietoa Kela-taksista Näin tilaat Kela-taksin – kela.fi

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu


Ikäihmisenä voit saada sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua, jos liikkumis- tai toimintakykysi ei mahdollista julkisten kulkuneuvojen tai palvelulinjan käyttöä.

Kuljetuspalvelu on suunnattu yli 65-vuotiaille ja sen tarvetta arvioidaan yhdessä sinun kanssasi vastuutyöntekijä tekemän palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä. Kuljetuspalvelua arvioitaessa otetaan huomioon hakijan sosiaalinen ja taloudellinen tilanne.

Kuljetuspalvelua myönnetään Sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun toimintaohjeen mukaisesti. toimintaohje

 

Kuljetuspalvelua voit tiedustella neuvontapuhelimesta, Seniori-info palvelee arkisin klo 9-15 puhelimitse ja sähköpostitse:

  • Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi (itäinen alue)
  • Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti (läntinen alue)

 

Ota yhteyttä oman alueesi yhteydenottokanaviin.

 

Tältä sivulta pääsee kootusti kaikkiin ikääntyneiden palveluihin: https://www.luvn.fi/fi/elamanvaiheet/ikaantyneille

Kuljetuspalvelun käyttö


Kuljetuspalvelu myönnetään kotikunnan alueelle ja matkoja on käytössä enintään 10 yhdensuuntaista matkaa kuukautta kohden. Matkoista peritään omavastuu 5 €/matka (vuosi 2022). Kuljetuspalvelun asiakasohjeesta löytyvät palvelun tilaamiseen ja käyttöön liittyvät tarkemmat ohjeet. Asiakasohje kuljetuspalvelun käyttäjälle

Lisätietoja:

Ikäihmisten neuvonta (09) 4258 2933, arkisin klo 9.00–12.00 tai ikaihmisten.neuvonta@karviainen.fi

Vaikeavammaisille ovat vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut, joiden arviointi tapahtuu vammaispalveluissa. Vaikeavammaisten kuljetuspalvelut – Karviainen