Vaikeavammaisten kuljetuspalvelut


Kuljetuspalveluun liittyvien taksimatkojen ja tilausvälityspalvelun palveluntuottajina toimivat

Lähitaksi Oy ja Menevä Oy. Asiakas voi jokaisella matkalla itse valita kummalta palveluntuottajalta tilaa taksikuljetuksen.

Tilausnumerot ovat:

Lähitaksi Oy 0800 05168 (suomi) ja 0800 05167 (ruotsi)

Menevä Oy 0800 96135 (suomi) ja 0800 96145 (ruotsi)

Asiakasohje taksin käyttäjälle

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua voidaan myöntää henkilölle, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka ei vammansa tai sairautensa vuoksi voi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Kuljetuspalvelua voi hakea työ- ja opiskelumatkoihin sekä asiointi- ja virkistysmatkoihin asuinkunnan alueella tai naapurikuntiin. Vammaispalvelulain mukaisesti asiointi- ja virkistysmatkoja voidaan myöntää 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa. Matkat maksetaan Sote 2-taksikortilla, lukuun ottamatta omavastuuosuutta, jonka asiakas maksaa matkan päätyttyä suoraan taksille.

Kuljetuspalvelua haetaan kuljetuspalveluhakemuksella, joka löytyy Karviaisen nettisivuilta kohdasta lomakkeet. Pääsääntöisesti kuljetuspalvelutarvetta arvioitaessa tehdään asiakkaan luokse kotikäynti, jossa ovat mukana Karviasesta vammaispalvelun sosiaaliohjaaja tai sosiaalityöntekijä.

Myönteisen päätöksen saatuaan asiakas saa parin viikon kuluessa taksikortin sekä ohjeet kortin käytöstä postissa kotiinsa.

Tarvittaessa lisätietoja voi kysyä soittamalla vammaispalvelun takaisinsoittojärjestelmään puh. 09 4258 2530 klo 9-11.