Hammaslääkäripäivystys


Päivystys arkipäivisin (09) 4258 2078

Suun terveydenhuollon päivystyksen on tarkoitus turvata sellainen tutkimus ja hoito, jota ei voida siirtää ilman potilaalle koituvaa hengenvaaraa tai merkittävää terveydellistä haittaa. Tällaista hoitoa vaativat esimerkiksi:

  • leukojen alueen tilat, joihin liittyy yleisoireita (kuume, turvotus, nielemisvaikeudet ja rajoittunut suun avaaminen)
  • vakavat tapaturmat
  • voimakas verenvuoto
  • äkillinen kova särky
  • äkillisesti ilmaantunut pehmytkudosmuutos

Hammastapaturma – miten toimin? (pdf)

Päivystyksessä annetaan sellainen ensiapu, että potilas voi ilman vaaraa sairauden pahenemisesta odottaa varsinaisen hoidon aloittamista.

Hoidon tarpeen kiireellisyyden arviointi tehdään aina yksilöllisesti asiakkaan yleisterveys ja toimintakyky huomioiden puhelimitse.

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys


Suun terveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystys on tarkoitettu kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille.

Päivystykseen hakeudutaan soittamalla HUS:n ajanvarauksen puhelinnumeroon 09 471 71110. Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan puhelimessa. Soitathan aina ennen kuin hakeudut hoitoon.

  • Ajanvaraus on auki arkisin klo 14.00-21.00, sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä
    klo 8.00-21.00
  • Käyntiosoite on Haartmanninkatu 4, rakennus 12 (Meilahden sairaala-alue) Käyntiosoite on 2.11. alkaen Puistosairaala (entinen Lastenklinikka), Stenbäckinkatu 11, C-ovi (HUS).
  • Suun perusterveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen ilta- ja viikonloppupäivystyksen toiminta Hyvinkään sairaalassa, päättyy 21.1.2022 päivystysajan loputtua.

 

Suusairauksien yöpäivystys

Töölön sairaalassa toimii suusairauksien yöpäivystys klo 21.00-8.00 (Töölönkatu 40, 00260 Helsinki). Yöpäivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita, joiden hoitoa ei voida lääketieteellisin perustein siirtää päivystysvastaanotolle seuraavalle päivälle klo. 8.00 alkaen tehtäväksi. Yöpäivystys toimii lääketieteellisen kiireellisyysperiaatteen mukaisesti. Potilaan tulee soittaa hoidon tarpeesta Töölön tapaturma-asemalle, puhelin 040 621 5699.