Nuorisoasema


Nuorisoasema auttaa 13 – 18-vuotiaita vihtiläisiä ja karkkilalaisia nuoria, ammattikoulun ja lukion opiskelijoita (16- 22- vuotiaat) sekä heidän perheitään tarjoamalla luottamuksellista keskusteluapua elämän solmukohdissa. Tarjoamme yksilötapaamisia, tilannekartoituksia, perhe- tai verkostotapaamisia, vanhemmuuden tukea sekä puhelinkonsultaatiota. Palvelut ovat maksuttomia.

Tapaamiset järjestetään joko nuorisoaseman tiloissa Nummelassa, Ojakkalantie 10, nuoren toiveesta kouluilla tai Karkkilan sote-asemalla. Nuori tai vanhemmat voivat itse varata ajan nuorisoasemalle tai nuori voidaan ohjata asiakkaaksi esim. koulun, terveydenhuollon, nuorisotyön tai lastensuojelun työntekijän toimesta. Nuorisoasemalle nuori voi tulla yksin tai jonkun läheisensä kanssa.

Nuorisoasemalla työskentelee kaksi psykiatrista sairaanhoitajaa. Voit ottaa nuorisoasemalle yhteyttä ajanvarausta tai neuvontaa varten lähettämällä tekstiviestin tai vastaajaviestin numeroon 050 549 2087 mihin vuorokauden aikaan tahansa. Työntekijämme ovat yhteydessä yhteydenottopyynnön saatuaan mahdollisimman pian. Akuuteissa tilanteissa tulee olla yhteydessä oman alueen terveysasemaan tai lastensuojelun päivystykseen.

Nuorisoasema on myös Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/nuorisoasema.vihti.karkkila
Facebook-sivulla saa myös lähetettyä yksityisviestejä nuorisoaseman työntekijöille.

Yhteistyökumppaneilta toivomme joko kirjallista saatetta, mikä on tehty yhteistyössä nuoren kanssa tai yhteistä ensimmäistä siirtotapaamista. Saatteesta voi konsultoida nuorisoaseman työntekijöitä puhelimitse.

Nuorisoasemalle voi olla yhteydessä kaikissa mieltä painavissa asioissa, joihin nuori tai perhe tarvitsee ulkopuolista tukea.

Apua ja tukea voi saada esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • nuoren mieliala on laskenut, oireita ahdistuksesta tai masennuksesta
  • nuorella on ongelmia päihteiden tai pelaamisen kanssa
  • nuori kärsii yksinäisyydestä tai kiusaamisesta
  • unettomuus, pelot tai paniikkikohtaukset vaivaavat
  • nuorella on tarvetta keskustella ihmissuhdeasioista
  • nuorella tai hänen vanhemmillaan on huolta kotiin, perheenjäsenten välisiin suhteisiin tai perheen elämäntilanteeseen liittyen
  • läheisen kuolema tai kriisi perheessä
  • nuoren oma tai läheisen mielenterveys huolestuttaa

Asiakkaan luvalla nuorisoasema tekee tarvittaessa yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä koulujen kanssa.

Nuorisoasema on avoinna ma – pe klo 8 – 16.