Ajankohtaista koronarokotuksissa


Päivitetty 20.7.2021

Tehosteajan aikaistaminen

Karviaisen alueella tehosterokotteen aikaistaminen 12 viikosta 8 viikkoon EI ole mahdollista toistaiseksi.

Koronarokotusaika.fi itsepalvelussa tämä saattaa olla mahdollista, mikäli jokin aika tehosteelta on peruuntunut ja on tullut näkyviin varauksissa, mutta huomioithan että nämä ovat poikkeustilanteita.

Mikäli rokotettavan on painavasta syystä tarve muuttaa rokoteaikaa (sairaudesta johtuva toimenpide tai työkomennus) on asiakkaan vaihdettava aikaa itsepalvelussa tai soitettava takaisinsoittojärjestelmään.

Mikäli tehosteajan aikaistaminen on jatkossa mahdollista ilmoitamme tästä erikseen.

 

Rokotukselle ilman ajanvarausta

Karviainen järjestää kuntalaisille joustavan mahdollisuuden ENSIMMÄISEN koronarokotuksen ottamiseen ja toteutamme WALK-in tyylisen rokotuspäivän Nummelan terveysasemalla.

  • Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta lauantaina 31.7.2021 klo. 9.00-15.00 välisenä aikana.
  • Kaikki 18- vuotta täyttäneet, rokotteena Moderna.
  • Kaikki 16-18- vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat 12-15- vuotiaat, rokotteena BioNTech-Pfizerin Comirnaty.
Rokotusaikoja on tästä huolimatta varattavissa edelleen Nummelan ja Karkkilan terveysasemille osoitteesta https://www.koronarokotusaika.fi/.

 

Koronarokotusten 1. annosten antaminen keskitetään viikosta 27 alkaen terveysasemille (Karkkila, Nummela).

Viikosta 27 alkaen koronarokotusten 1. annokseen varattavat ajat keskitetään Karkkilan ja Nummelan terveysasemille.

HUOM! Jo varattujen aikojen osalta toimipisteet eivät muutu, terveysasemille keskittäminen koskee vain uusia rokotussarjoja.

Tarkista varaushetkellä rokotuspiste, sillä mahdollisten peruutusten vuoksi aikoja voi vapauta myös muihin toimipisteisiin.

Karviaisen alueen avoinna olevat rokotusajat ja toimipisteet löytyvät sähköisestä ajanvarauksesta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi.

 

Riskiryhmiin kuuluvien 12-15-vuotiaiden nuorten koronarokotusajanvaraus on alkanut puhelimitse ja osoitteessa www.koronarokotusaika.fi .

THL suosittelee riskiryhmiin kuuluvien 12-15-vuotiaiden nuorten koronarokotusten aloittamista. Rokotteena Pfizer-Biontechin Comirnaty.

https://thl.fi/fi/-/thl-suosittelee-riskiryhmiin-kuuluvien-12-15-vuotiaiden-nuorten-koronarokotusten-aloittamista?redirect=%2Ffi%2F

Riskiryhmäsairauksia ovat:

·  Elinsiirto tai kantasolusiirto

·  Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

·  Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö

·  Vaikea krooninen munuaissairaus

·  Vaikea krooninen keuhkosairaus – Astma on yleisin nuorilla koronarokotukseen oikeuttava tila, kriteerinä on ympärivuotinen inhaloitava kortisonihoito.

·  Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

·  Downin oireyhtymä

·  Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma

·  Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)

·  Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila

·  Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen

·  Vaikea krooninen maksasairaus

·  Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta

·  Uniapnea

·  Psykoosisairaus

·  Ylipaino – lasten ISO-BMI 35 tai yli. Laskuri: Lasten painoindeksin (ISO-BMI) laskin (kaypahoito.fi)

 

Hyvät nuoret (16-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat) sekä nuorten vanhemmat.

Kertokaa nuorille koronarokotteesta, sen hyödyistä, vaikutuksista epidemian hillitsemiseen ja tarvittaessa avustakaa nuoria sekä nuoria aikuisia rokoteajan varaamisessa. Rokotusaikoja on runsaasti saatavilla ennen juhannusta.

On hyvä muistaa, että rokotteen ottamalla suojaat itsesi lisäksi myös läheisiäsi. Nuorille hyvin merkityksellistä on ryhmäytyminen ja erilaiset nuoria yhdistävät kokoontumiset. Rokotuksilla varmistamme turvalliset kokoontumismahdollisuudet. #otetaanrokote

Ajanvaraus https://www.koronarokotusaika.fi/

 

Ajanvaraus koronarokotukseen on nyt mahdollista kaikille 16 v. täyttäneille ja sitä vanhemmille

18 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla rokotteena  on Modernan rokote.

16 vuotta täyttäneillä, mutta alle 18 vuotiailla rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty rokote. Huomioittehan, että vuonna 2005 syntyneen tulee olla täyttänyt 16 vuotta rokotettaessa.

Ajanvaraus sähköisesti (edellyttää vahvaa tunnistautumista) tai puhelimitse, takaisinsoittojärjestelmä, valitse koronarokotus.

 

 

Rokotuspisteen valinta

Rokotuspisteet Karviaisen alueella ovat Karkkilan kaupungintalolla, Kirkkoniemen koululla ja Nummelan terveysasemalla. Karviaisen alueella rokotukseen oikeutetuilla on mahdollisuus valita rokotusaika miltä tahansa em. rokotuspisteistä.

Toivoisimme autoilevien vihtiläisten mahdollisuuksien mukaan suosivan Kirkkoniemen rokotuspistettä. Näin varmistaisimme julkisilla kulkuvälineillä tai jalan liikkuvien nummelalaisten rokotuspaikan valintamahdollisuuden Nummelan terveysasemalle.

Ohjeita AstraZenecan Vaxzevria rokotteen saaneille


Havaitut poikkeukselliset oireet ovat erittäin harvinaisia. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö havaitut hyytymishäiriöt rokotukseen.

AstraZenecan Vaxzevria koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Karviaisen alueen toimintaohjeet, mikäli epäilet AstraZenecan Vaxzevria rokotteen jälkeisiä vakavia oireita

Ota saman päivän aikana yhteyttä:

Ma-to klo 8.00-16.00, pe ja juhlapyhien aattoina klo 8.00-14.00 (arkipyhien aattoina klo 8.00-16.00).

Kiireellinen ajanvaraus Karkkila (09) 4258 2200

Kiireellinen ajanvaraus Nummela (09) 4258 2400

Puhelu ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään > Valikosta tulee valita vaihtoehto kiireellinen.

Terveysaseman aukioloaikojen ulkopuolella ota yhteyttä päivystysavun numeroon 116117

Milloin on rokotteen aika sairastetun koronavirustaudin jälkeen?


Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin 6 kuukauden ajan. Tämän takia sairastetun koronavirustaudin jälkeen rokottamisella ei ole kiirettä. Yleensä koronavirusrokote kannattaa antaa noin 6 kuukautta sairastetun koronavirustaudin jälkeen ja tätä aikaväliä noudatamme Karviaisen alueella. Immuunipuutteisilla ja iäkkäillä sairastetun taudin antama suoja voi olla heikompi. Heidän kohdallaan rokote voidaan antaa jo 3kk sairastetun taudin jälkeen. Jos rokotettava saa koronavirustaudin ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen välisenä aikana, noudatetaan samaa yllä olevaa periaatetta.