Ajankohtaista koronarokotuksissa


Päivitetty 17.5.2021

Uusi ikäryhmä on avautunut ajanvaraukseen

 • 40-49-vuotiaiden (syntyneet 1972-1981) ajanvaraus on avautunut. Rokotteena Modernan rokote.

Rokotuspisteen valinta

 • Rokotuspisteet Karviaisen alueella ovat Karkkilan kaupungintalolla, Kirkkoniemen koululla ja Nummelan terveysasemalla. Karviaisen alueella rokotukseen oikeutetuilla on mahdollisuus valita rokotusaika miltä tahansa em. rokotuspisteistä.
 • Toivoisimme autoilevien vihtiläisten mahdollisuuksien mukaan suosivan Kirkkoniemen rokotuspistettä. Näin varmistaisimme julkisilla kulkuvälineillä tai jalan liikkuvien nummelalaisten rokotuspaikan valintamahdollisuuden Nummelan terveysasemalle.

65-69-vuotiaat voivat 3.5. alkaen halutessaan valita rokotteeksi mRNA-rokotteen

 • 65-69 vuotiaiden ikäryhmän ensimmäiseen rokotukseen varattavat ajat ohjautuvat maanantaista 3.5. eteenpäin automaattisesti mRNA rokotteelle (Karviaisen alueella tällä hetkellä Modernan rokote). Pyydämme suosimaan itsepalveluajanvarausta takaisinsoittojärjestelmän ruuhkautumisen vähentämiseksi 
 • Mikäli ikäryhmään kuuluva haluaa valita rokotteeksi AstraZenecan Vaxzevria rokotteen, pyydämme varaamaan ajan puhelinajanvarauksen kautta. 
 • Rokotevalmisteen vaihtaminen rokotuspisteellä ei ole mahdollista.   
 • Tehosterokote annetaan 65 vuotta täyttäneelle rokotettavalle samalla rokotevalmisteella kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan vain, jos rokotteelle on ilmennyt jokin vasta-aihe, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio tai rokotettu on aiemmin sairastanut sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT).  
 • Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta.  

AstraZenecan Vaxzevria rokotevalmisteen käytön keskeytystä alle 65-vuotiailla jatketaan

 • Varovaisuusperiaatteen mukaisesti AstraZenecan Vaxzevria koronavirusrokotetta ei anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.
 • AstraZenecan Vaxzevria rokotteen 1. annoksen saaneiden alle 65-vuotiaiden (vuonna 1957 ja sen jälkeen syntyneet) tehosteannoksiin tullaan tämänhetkisen tiedon mukaan käyttämään Modernan- tai BioNTech–Pfizerin mRNA rokotteita.
 • Karviaisen alueella jo varatut AstraZenecan-rokotteen tehosteajat säilyvät ennallaan. Rokotevalmiste määräytyy yllä mainittujen ikäryhmien mukaisesti. 

Ohjeita AstraZenecan Vaxzevria rokotteen saaneille


Havaitut poikkeukselliset oireet ovat erittäin harvinaisia. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö havaitut hyytymishäiriöt rokotukseen.

AstraZenecan Vaxzevria koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Karviaisen alueen toimintaohjeet, mikäli epäilet AstraZenecan Vaxzevria rokotteen jälkeisiä vakavia oireita

Ota saman päivän aikana yhteyttä:

Ma-to klo 8.00-16.00, pe ja juhlapyhien aattoina klo 8.00-14.00 (arkipyhien aattoina klo 8.00-16.00).

Kiireellinen ajanvaraus Karkkila (09) 4258 2200

Kiireellinen ajanvaraus Nummela (09) 4258 2400

Puhelu ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään > Valikosta tulee valita vaihtoehto kiireellinen.

Terveysaseman aukioloaikojen ulkopuolella ota yhteyttä päivystysavun numeroon 116117

Milloin on rokotteen aika sairastetun koronavirustaudin jälkeen?


Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin 6 kuukauden ajan. Tämän takia sairastetun koronavirustaudin jälkeen rokottamisella ei ole kiirettä. Yleensä koronavirusrokote kannattaa antaa noin 6 kuukautta sairastetun koronavirustaudin jälkeen ja tätä aikaväliä noudatamme Karviaisen alueella. Immuunipuutteisilla ja iäkkäillä sairastetun taudin antama suoja voi olla heikompi. Heidän kohdallaan rokote voidaan antaa jo 3kk sairastetun taudin jälkeen. Jos rokotettava saa koronavirustaudin ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen välisenä aikana, noudatetaan samaa yllä olevaa periaatetta.