Miten varaan ajan rokotukseen?


 • Ajan varaaminen koronarokotuksen 1., 2., 3. ja 4. annokselle on mahdollista itsepalveluna tai puhelimitse Karviaisen takaisinsoittojärjestelmän kautta.
 • Mikäli olet varaamassa aikaa 1. rokoteannokselle, suosittelemme varaamaan samalla ajan myös 2. rokoteannokselle.  Kaksoisajanvaraus on mahdollista sekä koronarokotusaika.fi itsepalveluajanvarauksessa, että puhelinajanvarauksessa.  
 • Mikäli tehosteajanvarauksen tekemisessä itsepalveluna esiintyy ongelmia, kannattaa varauksen tekemistä yrittää uudelleen aikaisintaan 30 min. kuluttua (varausoikeus voi olla väliaikaisessa lukitustilassa). Mikäli varaaminen edelleenkään ei onnistu, otathan yhteyttä takaisinsoittoon, p. 09 4258 2400 > valitse rokotus. Onnistuneesti tehty ajanvaraus 1. rokotukseen pysyy voimassa, vaikka tehosterokotusajan varaaminen ei onnistuisi. 
 • Onnistuneesta ajanvarauksesta tulee vahvistusviesti varausta tehdessäsi antamaasi matkapuhelimen numeroon ja/tai sähköpostiosoitteeseen. 

 

 

Sähköinen ajanvaraus internetissä


Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta www.koronarokotusaika.fi

 • Sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä näet, missä toimipisteissä rokotusaikoja on saatavilla.
 • Rokotuspisteiden ajanvaraustilanne vaihtelee, siksi kannattaa aina tarkistaa vapaiden aikojen tilanne kaikilta rokotuspisteiltä.
 • Vihtiläiset ja Karkkilalaiset ovat oikeutettuja varamaan rokotusajan mihin tahansa Karviaisen alueen rokotuspisteistä, joissa aikoja on varattavissa.
 • Varatun rokotusajan voi siirtää tai peruuttaa sähköisesti vahvistusviestissä tulleella varausavaimella ja pin-koodilla tai soittamalla takaisinsoittoon.

Huomioitavaa 5-11-vuotiaiden rokotuksissa!

 • Koska 5-11-vuotiaat eivät lähtökohtaisesti iänmukaisen kehitystasonsa vuoksi ole kykeneviä itse päättämään rokotuksestaan, tarvitaan koronarokotteen antamiseen lapsen kaikkien huoltajien suostumus. Lasten saattajan tulee tuoda täytetty Huoltajan suostumus (PDF) -lomake rokottajalle!

Puhelinajanvaraus


 • Takaisinsoittojärjestelmä  > valitse koronarokotus  Kuuntele viesti loppuun ja sulje puhelin vasta kun palvelu ilmoittaa viestin rekisteröityneen. Yksi soitto riittää.
 • Takaisinsoittojärjestelmä (Karkkila ja Vihti) p. 09 4258 2400
 • Kun rokotetta on saatavilla, aikoja annetaan vain rokotusvuorossa oleville. Mikäli et kuulu rokotusjärjestyksessä mainittuihin ryhmiin, pyydämme, että malttaisit odottaa vuoroasi etkä vielä soittaisi ajanvarausnumeroon, jotta palvelu ei ruuhkautuisi. Pyydämme, että et ottaisi yhteyttä muihin Karviaisen numeroihin tai palveluihin rokotusajanvarausasioissa.

Milloin on rokotteen aika sairastetun koronavirustaudin jälkeen?


Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin 6 kuukauden ajan. Tämän takia sairastetun koronavirustaudin jälkeen rokottamisella ei ole kiirettä. Yleensä koronavirusrokote kannattaa antaa noin 6 kuukautta sairastetun koronavirustaudin jälkeen ja tätä aikaväliä noudatamme Karviaisen alueella. Immuunipuutteisilla ja iäkkäillä sairastetun taudin antama suoja voi olla heikompi. Heidän kohdallaan rokote voidaan antaa jo 3kk sairastetun taudin jälkeen. Jos rokotettava saa koronavirustaudin ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen välisenä aikana, noudatetaan samaa yllä olevaa periaatetta.