Tällä hetkellä ja seuraavaksi rokotettavat ryhmät


Rokotusajanvaraus sähköisesti itsepalveluna tai puhelimitse (takaisinsoittojärjestelmä): 

  • Kaikki 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Vuonna 2003 syntyneen tulee olla täyttänyt 18 vuotta rokotettaessa. Rokotteena Modernan rokote.  
  • Kaikki 16 vuotta täyttäneet, mutta alle 18 vuotiaat. Vuonna 2005 syntyneen tulee olla täyttänyt 16 vuotta rokotettaessa. Rokotteena BioNTech-Pfizerin Comirnaty rokote. 
  • 12 vuotta täyttäneet, mutta alle 16 vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Vuonna 2009 syntyneen tulee olla täyttänyt 12 vuotta rokotettaessa. Rokotteena BioNTech-Pfizerin Comirnaty rokote. (Ajanvaraus toistaiseksi vain puhelimitse, vko 27 alkaen myös sähköinen ajanvaraus www.koronarokotusaika.fi).

Milloin on rokotteen aika sairastetun koronavirustaudin jälkeen?


Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin 6 kuukauden ajan. Tämän takia sairastetun koronavirustaudin jälkeen rokottamisella ei ole kiirettä. Yleensä koronavirusrokote kannattaa antaa noin 6 kuukautta sairastetun koronavirustaudin jälkeen ja tätä aikaväliä noudatamme Karviaisen alueella. Immuunipuutteisilla ja iäkkäillä sairastetun taudin antama suoja voi olla heikompi. Heidän kohdallaan rokote voidaan antaa jo 3kk sairastetun taudin jälkeen. Jos rokotettava saa koronavirustaudin ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen välisenä aikana, noudatetaan samaa yllä olevaa periaatetta.