Tällä hetkellä ja seuraavaksi rokotettavat ryhmät


Rokotukseen voivat tällä hetkellä varata ajan:

  • Kaikki tänä vuonna 40 vuotta täyttäneet/täyttävät ja sitä iäkkäämmät (Vuonna 1981 tai aikaisemmin syntyneet). Rokotteena Modernan rokote. 
  • Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttäneillä/täyttävillä on mahdollisuus valita rokotteeksi myös AstraZenecan Vaxzevria rokoteTällöin ajanvaraus tulee tehdä puhelimitse, takaisinsoittojärjestelmä > valitse koronarokotus. 
  • Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat, tänä vuonna 18-39 vuotta täyttäneet/täyttävät (vuonna 1982-2003 syntyneet). Huomioittehan, että vuonna 2003 syntyneen tulee olla täyttänyt 18 vuotta rokotettaessa. Rokotteena Modernan rokote. 
  • Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-17-vuotiaat (vuonna 2004-2005 syntyneet) Huomioittehan, että vuonna 2005 syntyneen tulee olla täyttänyt 16 vuotta rokotettaessa. Ajanvaraus tämän ryhmän rokotuksiin tapahtuu puhelimitse, takaisinsoittojärjestelmä > valitse koronarokotus. Rokotteena BioNTech–Pfizerin Comirnaty rokote. 

Katso THL:n tiedote riskiryhmistä täältä

Seuraavaksi rokotusvuoroon tulossa:

  • Kaikki tänä vuonna 30-39 vuotta täyttäneet/täyttävät (vuonna 1982-1991 syntyneet). Tiedotamme ajanvarauksen avautumisesta, kun se on mahdollista.

 

Milloin on rokotteen aika sairastetun koronavirustaudin jälkeen?


Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin 6 kuukauden ajan. Tämän takia sairastetun koronavirustaudin jälkeen rokottamisella ei ole kiirettä. Yleensä koronavirusrokote kannattaa antaa noin 6 kuukautta sairastetun koronavirustaudin jälkeen ja tätä aikaväliä noudatamme Karviaisen alueella. Immuunipuutteisilla ja iäkkäillä sairastetun taudin antama suoja voi olla heikompi. Heidän kohdallaan rokote voidaan antaa jo 3kk sairastetun taudin jälkeen. Jos rokotettava saa koronavirustaudin ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen välisenä aikana, noudatetaan samaa yllä olevaa periaatetta.