Tällä hetkellä ja seuraavaksi rokotettavat ryhmät


Koronarokotusvuorossa tällä hetkellä olevat ryhmät:

1. koronarokote

 • Kaikki 5 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Huomioitavaa 5-11-vuotiaiden rokotuksissa!

 • Rokotettavan tulee olla täyttänyt 5-vuotta rokotettaessa.
 • Koska 5-11-vuotiaat eivät lähtökohtaisesti iänmukaisen kehitystasonsa vuoksi ole kykeneviä itse päättämään rokotuksestaan, tarvitaan koronarokotteen antamiseen lapsen kaikkien huoltajien suostumus. Lasten saattajan tulee tuoda täytetty Huoltajan suostumus (PDF) -lomake rokottajalle!
 • Tämän ryhmän rokotukset VAIN AJANVARAUKSELLA, VAIN YKSI SAATTAJA / PERHE.

Huoltajan suostumus lomake myös tästä: Huoltajan suostumus (PDF) -lomake

2. koronarokote

 • Kaikki, joiden ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään 6 viikkoa. 
 • Lisäksi THL suosittelee, että iäkkäät ja vakavan koronavirustaudin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka ovat saaneet koronatartunnan sekä saaneet yhden annoksen koronarokotetta saisivat tehosteena toisen rokoteannoksen. Tällaisessa tapauksessa aikaa koronatartunnasta tai ensimmäisestä rokoteannoksesta tulee olla kulunut vähintään 6kk, joka lasketaan viimeisimmästä (1. rokote tai koronatartunta).

3. koronarokote

 • Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kk. 
 • Sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvat 12-59 vuotiaat, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kk.
 • Laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat (iästä riippumatta), kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kk.
 • SOTE-ammattilaiset, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 4 kk.
 • Kaikki yli 60-vuotiaat, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kk.
 • Kaikki 18-59-vuotiaat, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 4 kk.
 • Kaikki 12-17-vuotiaat, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6kk.

4. koronarokote

Tehosteannoksen voi antaa kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Tehosteannoksena THL suosittelee kokonaista annosta Comirnatya tai puolikasta annosta Spikevaxia.

Tehosterokotus (Syksy 2022)

Tehosteannoksen voi antaa kun edellisestä annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Tehosteannoksena THL suosittelee kokonaista annosta Comirnatya tai puolikasta annosta Spikevaxia.

 

Rokotteista

Karviaisen alueella on saatavuuden mukaan käytettävissä Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta, jotka molemmat ovat mRNA-rokotteita.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Alle 30-vuotiaille miehille, jotka kuuluvat immuunipuutteisten tai lääketieteellisiin riskiryhmiin, THL suosittelee 3. annokseksi Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Katso THL tiedote täältä.

Lisätietoa ajanvarauksesta.

WALK IN rokotukset Karviaisessa.

Milloin on rokotteen aika sairastetun koronavirustaudin jälkeen?


Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin 6 kuukauden ajan. Tämän takia sairastetun koronavirustaudin jälkeen rokottamisella ei ole kiirettä. Yleensä koronavirusrokote kannattaa antaa noin 6 kuukautta sairastetun koronavirustaudin jälkeen ja tätä aikaväliä noudatamme Karviaisen alueella. Immuunipuutteisilla ja iäkkäillä sairastetun taudin antama suoja voi olla heikompi. Heidän kohdallaan rokote voidaan antaa jo 3kk sairastetun taudin jälkeen. Jos rokotettava saa koronavirustaudin ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen välisenä aikana, noudatetaan samaa yllä olevaa periaatetta.