Yksilölliset apuvälineet ja lääkinnällinen kuntoutus


Aikuisten kuntoutustyöryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa päättämään aikuisten lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnettävistä terapiosta, yksilöllisistä apuvälineistä ja niiden korjauksesta. Yksilöllisten apuvälineiden ja terapioiden myöntäminen perustuu yksilölliseen arviointiin. Apuvälineiden hankinnassa noudatetaan valtakunnallista lääkinnällisten apuvälineiden luovutusperusteita.

Lääkinnällisen kuntoutuksen maksusitoumusaloitteen voi tehdä soittamalla tai kirjallisesti vapaamuotoisella hakemuksella ja asiantuntijan suosituksella varustettuna lääkinnälliselle kuntoutustyöryhmälle tai oman terveyskeskuksen fysioterapiaan. Asiakkaan tai omaisen on toivottavaa olla itse yhteydessä kuntoutustyöryhmään tai fysioterapiaan prosessin aloittamiseksi. Asiantuntijoiden palautteita ja suosituksia jotka ovat kannassa nähtävillä, ei tarvitse toimittaa erikseen.

Lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnettävien terapioiden omavastuu on 11,40€ /kerta. Sarjassa annettavan terapian maksu peritään enintään 45 kerralta / kalenterivuosi.

Yhteystietoja


Aikuisten (yli 18-vuotiainen) lääkinnällisen kuntoutustyöryhmä

Maksusitoumusaloitteet, terapiapalautteet ja kustannusarviot pyydetään toimittamaan ensisijaisesti sähköpostitse tai postitse:
Nummelan terveysasema / Aikuisen lääkinnällisen kuntoutustyöryhmän sihteeri
Nummenselkä 2, 03100 Nummela. Sähköposti: kuntoutustyoryhma.aikuiset@karviainen.fi

 

Aikuisten kuntoutustyöryhmän tiedustelut ja yhteydenotot:

Puhelimitse p.044 042 1243 maanantaisin klo 7.30-8.30 ja klo 12-15.
Sähköpostitse  kuntoutustyoryhma.aikuiset@karviainen.fi  tai alueenne terveysaseman fysioterapia.

Lasten- ja nuorten lääkinnällinen kuntoutus (alle 16-vuotiaat)

Karviaisen lasten- ja nuorten kuntoutustyöryhmä linjaa lääkinnällisen kuntoutuksen valtakunnallisiin suosituksiin perustuvia kuntoutuskäytäntöjä. Lääkinnällisessä kuntoutustyöryhmässä käsitellään suositukset koskien alle 16-vuotiaita lapsia- ja nuoria, jotka eivät kuulu Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen piiriin. Terapioiden, kuntoutusarvioiden sekä erilaisten apuvälineiden myöntäminen perustuu yksilölliseen arviointiin. Lääkinnällistä kuntoutusta myönnetään harkinnanvaraisesti terveydenhuollon asiantuntijan suosituksesta. Apuvälineiden myöntämisessä noudatetaan valtakunnallista lääkinnälisten apuvälineiden luovutusperusteita https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/162395. Lasten- ja nuorten kuntoutustyöryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa. Moniammatillisen työryhmän jäseninä toimivat lääkäri, psykologi, puheterapeutti ja toimintaterapeutti. Lasten- ja nuorten lääkinnällinen kuntoutus on asiakkaalle maksutonta.

Yhteystietoja:

Maksusitoumusaloitteet ja terapiapalautteet pyydetään toimittamaan ensisijaisesti postitse osoitteeseen: Terapia- ja psykologipalvelut/lasten lääkinnällinen kuntoutus, Ojakkalantie 10, 03100 Nummela.

Tiedustelut ja yhteydenotot:
Puhelimitse kuntoutustyöryhmän sihteerille maanantaisin ja torstaisin klo 12-13 p.050 372 2381