Yksilölliset apuvälineet ja lääkinnällinen kuntoutus


Aikuisten kuntoutustyöryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa päättämään aikuisten lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnettävistä terapiosta, yksilöllisistä apuvälineistä ja niiden korjauksesta. Yksilöllisten apuvälineiden ja terapioiden myöntäminen perustuu yksilölliseen arviointiin. Apuvälineiden hankinnassa noudatetaan valtakunnallista lääkinnällisten apuvälineiden luovutusperusteita.

Lääkinnällisen kuntoutuksen maksusitoumusaloitteen voi tehdä soittamalla tai kirjallisesti vapaamuotoisella hakemuksella ja asiantuntijan suosituksella varustettuna lääkinnälliselle kuntoutustyöryhmälle tai oman terveyskeskuksen fysioterapiaan. Asiakkaan tai omaisen on toivottavaa olla itse yhteydessä kuntoutustyöryhmään tai fysioterapiaan prosessin aloittamiseksi. Asiantuntijoiden palautteita ja suosituksia jotka ovat kannassa nähtävillä, ei tarvitse toimittaa erikseen.

Lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnettävien terapioiden omavastuu on 11,40€ /kerta. Sarjassa annettavan terapian maksu peritään enintään 45 kerralta / kalenterivuosi.

Yhteystietoja


Aikuisten (yli 18-vuotiainen) lääkinnällisen kuntoutustyöryhmä

Maksusitoumusaloitteet, terapiapalautteet ja kustannusarviot pyydetään toimittamaan ensisijaisesti sähköpostitse tai postitse:
Nummelan terveysasema / Aikuisen lääkinnällisen kuntoutustyöryhmän sihteeri
Nummenselkä 2, 03100 Nummela. Sähköposti: aikuistenktr@karviainen.fi

 

Aikuisten kuntoutustyöryhmän tiedustelut ja yhteydenotot:

Puhelimitse p.044 042 1243 maanantaisin klo 7.30-8.30 ja klo 12-15.
Sähköpostitse  aikuistenktr@karviainen.fi  tai alueenne terveysaseman fysioterapia.