Hoitotarvikkeet


Muutoksia hoitotarvikepalvelussa 2.5.2019 alkaen, lue tästä!

Karviaisen hoitotarvikejakelu kattaa terveydenhuoltolain mukaisesti jaettavat hoitotarvikkeet ja diabeteshoitotarvikkeet. Asiakkaille, jotka eivät ole laitoshoidossa, voidaan korvauksetta luovuttaa käytettäväksi sairaanhoidon ja omatoimisen selviytymisen kannalta tarpeellisia hoitotarvikkeita. Korvauksetta jaettavien hoitotarvikkeiden saamisen perusteena on sairauden pitkäaikaisuus. Pääsääntöisesti alle kolme kuukautta kestävä sairaus ei oikeuta saamaan hoitotarvikkeita korvauksetta.

Hoitotarvikkeiden saamista edellyttää terveydenhuoltoalan ammattihenkilön tekemä hoitopäätös. Hoitotarvikkeita jaetaan vain ennakkotilausten perusteella. Tarvikejakelussa ei ole varastoa, josta tarvikkeita saisi välittömästi. Asiakkaan tulee huolehtia siitä, että hän tilaa tarvikkeet tarvikejakelusta vähintään viikkoa ennen kuin tulee noutamaan niitä. Aukioloaikoina insuliinineuloja, liuskoja, lansetteja sekä omaseurantavihkoja voi kuitenkin tulla noutamaan ilman etukäteistilausta.

Ohjeet korvauksetta jaettavista hoitotarvikkeista 2022

Usein tarve korvauksitta jaettavista hoitotarvikkeista havaitaan sairaalajaksolla, kotihoidon käynnillä tai avoterveydenhuollon vastaanottokäynnillä. Hoitotarvikehakemuksen voi täyttää myös itse ja palauttaa lomakkeen alla olevan ohjeen mukaan. Hakemuksen saapumisen jälkeen sairaanhoitaja arvioi hoitotarviketarpeen.

Hoitotarvikehakemus

Myönnettyjen hoitotarvikkeiden tilaaminen


Hoitotarvikkeita voi tilata etukäteen (väh. viikko ennen noutoa, huom. kesäaikaan (kesä-elokuu) tarvikkeiden toimitusaika HUS-Logistiikalla on pidempi, joten tuotteet tulee tilata hyvissä ajoin useita viikkoja etukäteen)

  • sähköpostitse tarvikejakelu@karviainen.fi . Viestissä tulee olla asiakkaan nimi, hoitotarvikkeen nimi, koko ja määrä mahdollisimman tarkasti, sekä mistä tarvikkeet noudetaan.
  • puhelimitse Karkkila 044 767 4840 tiistaisin klo 8.00 – 9.00 ja klo 13.00 – 14.00
  • puhelimitse Nummela 044 767 4814 keskiviikkoisin klo 8-9 ja 13-14.
  • tilauslomakkeella, jota on saatavilla myös hoitotarvike- ja vastaanottopisteistä. Lomake palautetaan Karkkilan tai Nummelan terveysaseman hoitotarvikejakelun postilaatikkoon tai tarvikejakelupisteeseen. Lomakkeen palautus postitse; Karkkilan terveysasema, Hoitotarvikejakelu, Huhdintie 23-25, 03600 Karkkila tai Nummelan terveysasema, Hoitotarvikejakelu, Nummenselkä 2, 03100 Nummela.
  • Tilauksen yhteydessä tulee ilmoittaa, noudetaanko tarvikkeet tarvikepalvelusta aukioloaikana vai lokerikosta

Hoitotarvikepalvelu otti käyttöönsä lokerikkotoimitukset 2.5.2019


Lokerikosta voi noutaa tarvikkeita seuraavasti:

  • Nummelassa ma-to klo 7-20 ja pe klo 7-16
  • Karkkilassa ma-pe klo 7-16
  • HUOM! Arkipyhinä suljettu ja aattopäivinä avoinna klo 16 asti

Tilaus toimitetaan lokerikkoon viikon kuluessa tilauksen vastaanottamisesta riippuen kuitenkin tavarantoimittajan varastotilanteesta. Asiakas saa matkapuhelimeensa lokerikon avauskoodin, kun tavarat ovat noudettavissa. Tavarat tulee noutaa lokerikosta viikon kuluessa koodin saapumisesta. Lokerikot sijaitsevat Nummelassa terveysaseman pääsisäänkäynnin yhteydessä ja Karkkilassa sosiaali- ja terveysaseman A-aulassa.

Hoitotarvikkeiden tilausohjeet

Tiedote vaippojen kotiinkuljetusasiakkaille 27.1.2015

Hoitotarvikejakelupisteet


Karkkilan terveysaseman sisäpiha, laboratorion ja hammashoitolan sisäänkäynti. Tarvikejakeluun ilmoittaudutaan ajanvarausautomaatilla.
Avoinna ti klo 9.00-13.00
Tarvittaessa tarvikkeita voi hakea Nummelan tarvikejakelusta normaaleina aukioloaikoina.

Nummelan terveysasema, alakerta, viimeinen ovi talon oikeassa päässä
avoinna ma klo 9.00-13.00
ke klo 9.00-13.00
pe klo 8.00-13.00

Poikkeavista aukioloista tiedotetaan www-sivujemme ajankohtaisosiossa.