Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelut


Mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat matalan kynnyksen apua mikäli sinulla tai läheiselläsi on mielenterveys- tai päihdeongelmaa. Vastaanottopalvelut ovat maksuttomia, eikä niihin tarvita lähetettä. Karviaisen mielenterveys- ja päihdepalveluihin hakeudutaan ESKO (ensikontakti) käynnin kautta, jossa arvoidaan tilanteesi, neuvotaan ja ohjataan sekä tehdään yksilöllinen suunnitelma. ESKOn kautta ohjaudutaan ryhmätoimintoihin, yksilövastaanotolle, etävastaanotolle tai muiden palveluiden piiriin.

Yhteystiedot


Ajanvaraus ja neuvonta palvelupuhelimen kautta 09 4258 2528 Ma-Pe klo 9-11.

CHAT-VASTAANOTTO ON TOISTAISEKSI SULJETTU MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUIDEN OSALTA!

Chat-vastaanotto on avoinna ma-to klo 12-14.

Chat-vastaanoton kautta voit saada apua Karviaisen mielenterveys- ja päihdepalvelujen ammattilaisilta, mikäli sinulla tai läheiselläsi on mielenterveys- tai päihdeongelmaa.

Palvelun käyttö on maksutonta, eikä edellytä asiakkuutta, vaan kuka tahansa Karviaisen alueen kuntalainen voi olla yhteydessä chat-vastaanoton kautta.

Chat toimii nettiselaimella osoitteessa https://digihyvinvointi.luvn.fi/fi/kirjaudu tai lataamalla sovelluksen AppStoresta tai Playkaupasta.

Käyntiosoitteet

Karkkila: Karkkilan terveysasema, Huhdintie 23-25, 03600 Karkkila
Vihti: Nummenjuohu 2, 03100 Nummela

Vihdin päihdeklinikalla VIA (vastaanotto ilman ajanvarausta) Ma-Ke klo 12-13
Nummenjuohu 2, 03100 Nummela

Asumisohjaus- ja ryhmätoiminnot

Kotiin vietävä asumisohjaus on ensisijainen palvelu suhteessa asumispalveluihin. Asumisohjaus on tarkoitettu itsenäisesti asuville henkilöille, jotka ovat haasteellisessa elämäntilanteessa, tai alentuneen toimintakyvyn vuoksi tuen tarpeessa. Tavoitteena on turvata mahdollisimman itsenäinen asuminen omassa kodissa. Palvelu toteutetaan asiakkaan omassa toimintaympäristössä ja/tai muussa asiakkaan kanssa sovitussa tilassa tai paikassa. Palvelu on tarkoitettu 18- vuotta täyttäneille henkilöille ja on asiakkaalle maksutonta. Asumisohjaus toteuttaa myös toiminnallisia ryhmiä.

Tiedustelut asumisohjauksen sosiaaliohjaaja Katariina Hartikaiselle puh. 050 505 6226

Tulostettava esite Mielenterveys- ja päihdepalveluista

Joustavampi mieli

Mielenterveys- ja päihdesuunnitelma 2021-2024

Käy tutustumassa www.mielenterveystalo.fi. Mielenterveystalo on HUSin tuottama verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on tarjota mielenterveyteen liittyvää tietoa niin alueen asukkaille kuin terveysalan työntekijöillekin. Verkkopalvelusta löytyy ajan tasalla olevaa tietoa niin alueen asukkaille kuin terveysalan työntekijöillekin. Verkkopalvelusta löytyy ajan tasalla olevaa tietoa mielenterveysongelmista sekä alueellisista ja valtakunnallisista mielenterveyspalveluista. Tutustu myös omahoito oppaisiin www.mielenterveystalo.fi/omahoito-oppaat

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys: Äkilliset traumaattiset kriisit sekä tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. Puh. 09 816 42439